Praktisch: wat houdt Reflow massage in?

Reflow massage is gebaseerd op intuïtieve massage van Sabaaydi, een 2-jarige beroepsopleiding die ik gevolgd heb. In de massage combineer ik verschillende technieken en vaardigheden. Masseren vanuit hart & gevoel staat centraal; aansluitend op jouw behoefte stem ik me af op jouw energie en laat vanuit daar de massage ontstaan. Aangezien ik ook Thaise massage (bij ITM) geleerd heb en er helende Reiki door mijn handen stroomt, is een Reflow massage heel fijn om weer echt thuis te komen bij jezelf.

Als je massage afspreekt voor 30 minuten, heb je automatisch een deelmassage, waarbij je kunt kiezen voor de voorkant, achterkant of rug massage.
Vanaf 60 minuten kan je hele lichaam gemasseerd worden. Je kiest zelf of je eerst de voorkant of achterkant gemasseerd wil hebben. Ook beslis je zelf welke kleding je uit doet. Je mag je ondergoed aanhouden, maar ook naakt op de tafel plaatsnemen, doe waar jij je fijn bij voelt. Op de helft van de massage vraag ik je om om te draaien.

Delen die niet gemasseerd worden, zijn bedekt met zachte doeken. Ik masseer je met warme, natuurlijke olie. Graag masseer ik in stilte. Dit is zoveel effectiever dan praten tijdens de massage!
Wel zet ik een zacht achtergrondmuziekje op. Mocht je dit liever niet willen, geef dit dan alsjeblieft aan. Wil je thuis ook naar de fijne muziek luisteren? Hier is de Reflow Spotify afspeellijst.

Je komt weer in contact met jezelf. De massage is diep ontspannend. Als gevolg daarvan komen de knuffelhormonen (oxytocine) en geluk hormonen (serotonine) vrij en het stresshormoon (cortisol) vermindert. Een massage verlaagt je bloeddruk en maakt gespannen spieren los. Het versterkt je immuunsysteem, waardoor je een betere weerstand krijgt tegen ziektekiemen. En dit zijn nog maar een paar voordelen..
Het is vooral fijn om helemaal thuis te komen bij jezelf en diep los te kunnen laten.

Aan het einde van de massage hoor je een zachte gong en dan ga ik een glas water voor ons halen. Je kunt nog even heerlijk blijven liggen, nagenieten en rustig weer bijkomen. Voldoende water drinken na een massage is heel belangrijk zodat afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Als je te weinig water drinkt, heb je o.a. kans op hoofdpijn.

Om het effect van de massage te verdiepen, is het fijn als je de rest van de dag rust kan nemen.