Ik ben waardeloos!

“Dood” punt. Ik blijf waardeloos, wat ik ook doe.
Het is nu ongeveer 6 jaar geleden. Ontelbaar veel boeken had ik gelezen over spiritualiteit en bewustwording en heel veel tijd en geld geïnvesteerd in opleidingen, workshops en Webinars. Uiteindelijk bleef ik maar zoeken, maar waar was ik nou eigenlijk op zoek naar?
Was ik op zoek naar meer-meer-meer om uiteindelijk het “grote geluk” te vinden? Het bleek een grote “verbetertocht” te zijn, ik moest mezelf verbeteren, meer kennis opdoen, omdat ik diep van binnen mezelf niet goed genoeg voelde. Waardeloos.
En ik wilde de wereld heel graag laten zien hoe goed ik was. (goede partner, goede moeder, goede zakenvrouw enz.)
Daar zat precies de kern…… ik geloofde zelf dat ik niet goed genoeg was. Waardeloos en slecht.
Continue was ik op zoek naar bevestiging in de buitenwereld, dat ik wél goed genoeg was. Want als andere mensen mij zo lief, zorgzaam en hardwerkend vinden, dan kan het toch niet waar zijn dat ik niet goed ben?

Softwarefoutjes
De “magische start” van de tweede helft van mijn leven werd geboren, zo voelt het echt.
Ik kwam in contact met een nieuwe coach, waar ik zo enorm dankbaar voor ben. Zo kwam ik erachter dat het stemmetje in m’n hoofd die me altijd influisterde dat het nooit genoeg is, dat ik het toch niet kan en waardeloos ben, eigenlijk mijn “wijsheidsgeest” is. Ik moest contact maken met dat deel in mij, in plaats van ervan weg te gaan.
Net zoals iedereen, heb ik softwarefoutjes in m’n hoofd. Overtuigingen en overlevingsmechanismes, die me als kind goed geholpen hebben om te overleven, maar als volwassene totaal nutteloos zijn en me uit m’n flow halen.
En de basis hiervan, de overtuiging dat ik niet goed genoeg ben, wil alleen maar dat ik echt contact maak omdat deze aanname me eigenlijk iets heel moois te vertellen heeft!

Lifechanging
Gegroepeerd hebben we al mijn overtuigingen en mechanismes op 1 A4 kunnen schrijven. Ja, je leest het goed, op één papiertje! Inclusief bijbehorende gevoelens en gedachten. Het maken van deze “Persoonlijke Plattegrond” (PP) zorgde er voor dat het “gedoe” in mijn leven al met 50% af nam. Hiervoor hoefde ik gelukkig niet mijn hele jeugd te herbeleven en herkauwen. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Ik begreep mezelf beter, maar ik kreeg ook meer compassie met andere mensen, omdat ik begon in te zien dat zij in hetzelfde gevangen zitten als ik. Het maken van mijn PP is echt lifechanging geweest !
Met behulp van de PP heb ik geleerd hoe ik me kan bevrijden als ik me gevangen voel. Om me uiteindelijk te bevrijden van de overtuiging dat ik niet goed genoeg ben. Dan kom je bij de Bron terecht, grenzeloze liefde en vrijheid. Dat is wie ik ten diepste ben, en jij ook!

De chaos in mijn hoofd.
Ik dacht altijd dat ik allerlei gevoelens tegelijk had en dat vond ik verschrikkelijk. Ik dacht angst, verdriet, boosheid en machteloosheid tegelijk te voelen. Herken je dat? Het lijkt echt of we alle gevoelens tegelijk kunnen hebben, maar dat is niet zo. Dat heeft me veel rust gegeven. Door te ontdekken hoe mijn mind werkt en te leren beoefenen om daar helder in te worden en sturing aan te geven, ben ik niet meer geïdentificeerd met mijn mind. Het leren waarnemen van je mind en gevoelens, heb ik geleerd met een “focustraining”. Dat is een soort “wakkere” meditatie met je ogen open.

Onvrij zijn.
We zitten allemaal in dezelfde gevangenis. We poetsen onze tralies, om het zo fijn mogelijk daar te hebben, maar we zijn vergeten dat we pas bevrijd kunnen raken door de tralies te verwijderen zodat we de eindeloze vrijheid in de wereld kunnen ontdekken.
Vrij zijn
Het is mijn wens om jou ook bevrijd door het leven te laten gaan, zodat het leven weer speels, eenvoudig en vrolijk voelt. Voel jij hetzelfde verlangen als ik had om bevrijd te raken? Ik wil je van harte uitnodigen in mijn fijne praktijk aan de bosrand, om samen te gaan ontdekken hoe jouw persoonlijke plattegrond in elkaar zit. En dan leer je ook een fijne meditatie zodat je gedurende de dag mindful, alert en rustig kunt blijven in je dagelijks leven.
Wil je meer weten over mijn werkwijze, klik dan hier. Ik gun het je om weer speels en vrij door het leven te gaan. Via individuele ontmoetingen ga ik je helpen om te leren hoe jij jezelf kunt bevrijden. Wil je gaan ervaren hoe dit mogelijk is?
Je kunt me een WhatsApp sturen via 06 – 57 566 411 of het contactformulier invullen.
Ga ik je “ont-moeten”? Dat lijkt me heel fijn!