Veelgestelde vraag: ga je nou nog naar Ierland?

Ierland, voor mij totaal thuiskomen. Iedere keer weer. Ik heb mijn hart verpand aan dit land.

De redenen? Heb je even een uurtje? Ik kan honderd en één redenen opschrijven maar dat zal ik vandaag niet doen.

Ik ben verliefd op de heerlijke zachte energie in Ierland. Weinig agressie, zeer vriendelijke mensen die nog vertrouwen in de buur hebben. En dan de ruimtelijkheid, die ik zal verduidelijken met wat cijfertjes. Nederland heeft een oppervlakte ruim 41.000 km2 en ruim 17 miljoen inwoners. Ierland heeft ruim 70.000 km2 en 4.9 miljoen inwoners. Te bedenken dat 1.3 miljoen hiervan in Dublin woont. Heb je al een idee…. weinig bewoners en veel natuur. En veel kust, rotspartijen en zandstrand. Wel jammer dat de zomers wat koeler zijn, waardoor je het strand niet zo goed kunt benutten om op een strandbedje te bakken als een pakje Croma-boter. (en daar hou ik ook echt wel van)

Ierland heeft de naam dat het altijd regent, maar dit is gelukkig niet waar. Het staat ook bekend om “4 seizoenen in 1 dag” en dit klopt vaak wel. Mijn ervaring is dat de winters minder grauw en donker zijn dan Nederland. Meer dagen dat er een enorme plensbui valt, maar dat direct de zon daarna weer tevoorschijn komt. Heb ik je interesse gewekt? Kijk dan ook eens hier om meer te zien over het mooie Ierland.

Wonen in Ierland is een stuk goedkoper dan in Nederland. Als voorbeeld, dit vrijstaand huis staat te koop voor € 120.000. Als je twee rechterhanden en de tijd hebt, kun je trouwens van ieder huis een paleisje maken.

Ik zag ons hier wel wonen, paardjes, ezeltjes, schaapjes, kipjes en een grote moestuin. Want het doel is om grotendeels zelfvoorzienend te zijn.
Gelukkig waren er wel goedkope vliegverbindingen (20 euro) om kids en vrienden niet teveel te hoeven missen.

Maar toen kwam de grote C, iedereen wel bekend. Ierland ging direct totaal op slot en is dat nog steeds zo. Qua regels ben ik blij dat ik niet daar woon, want in principe mag je daar niet van huis weg, tenzij je boodschappen moet doen of moet werken. Je mag 5 kilometer rondom je huis verblijven. Pff daar moet ik niet aan denken ! (ik hou erg van vrijheid voel me hier al beperkt genoeg, waar ik tegendraads van word).

Het plan was om grotendeels in Ierland te gaan wonen en werken. Maar ook ons werk daar ligt stil wegens de grote C. Dus dat betekende herbezinnen en nieuwe plannen maken. Wat vinden we belangrijk? Waar worden we echt blij van? Wat willen we echt niet meer?

We willen niet meer hard werken. Wel willen we harT werken, vol passie en plezier. Niet zoveel uren meer proppen in een werkweek, zoals we in onze ondernemerstijd deden. Parttime is prima, want er blijft zoveel leuks over om te doen. We zijn allebei dol op natuur, flora en fauna. De liefde mag de hele dag gevierd worden, liefde voor onze mooie aarde, voor elkaar en voor de mensen en dieren waar we van houden. Allebei kunnen we steeds beter het strategisch zoeken loslaten in de buitenwereld en dit betekent voor ons dat we al snel gelukkig zijn. We hebben niet zoveel meer nodig om ons vrij en blij te voelen. Hier zijn we ontzettend dankbaar voor want het maakt het leven echt zoveel leuker.

De volgende vraag is: kunnen we dit leven ook in Nederland leven? Voorlopig kunnen we hier een volmondig JA op zeggen. En nu ik dit type, gaat er weer een gevoel van grote dankbaarheid door me heen. Want ik moet eerlijk zeggen dat ik het heerlijk vind dat we de kids dichtbij houden en ook onze vrienden. We hoeven nog geen afscheid te nemen van onze heerlijke stek in Valkenswaard. Dat de kids en onze vrienden en familie nog op kort bereisbare afstand blijven, wat een feest!

Het is een grote passie van ons om mensen mee te laten delen in de ontwikkelingen die we zelf doorgemaakt hebben. We vinden het heerlijk om mensen kennis te laten maken met de vrijheid die in hen leeft, maar die ze vergeten zijn. De Flow terugbrengen in het leven, Reflow dus!

Je hebt altijd keuze in je leven, ook al zie je dat vaak niet. Wij hebben de keuze voor leven in vrijheid gemaakt en dit gaan we dus voorlopig verder vorm geven in het mooie Valkenswaard. Wist je dat je altijd vrijheid hebt om te kiezen, echt altijd ? Hier zal ik een andere blog aan wijden.

Voor nu zeg ik: sláinte
Dat is proost in het Iers, ik proost graag met je op het goeie leven! Ons tuinvuur zal weer veelvuldig branden deze zomer