Van burn-out naar burn-in

Heb je last van burn-out klachten?

Je bent niet de enige, op dit moment heeft ruim 20% van de Nederlandse volwassen bevolking serieuze burn-out klachten, waaronder ook veel jongeren.  Een bizar hoog percentage!

Burn-out is geen teken van een persoonlijk probleem of zwakte!! Het overkomt juist vaak de mensen die altijd hard werken, hart voor de baas hebben en lief willen zijn voor anderen.

Want: opgeven is geen optie.

De klachten die zich ontwikkelen, zijn een automatische reactie van het lichaam op (langdurige) stressvolle omstandigheden. Het lichaam wil je eigenlijk beschermen en je steeds meer “dwingen” tot andere acties. Het lichaam gaat steeds harder “stop” roepen tot je niet anders kunt dan luisteren omdat je echt niet meer kunt. Maar waarom moet het zover komen? Hoe komt het dat we soms zo slecht voor onszelf kunnen zorgen?

Herken je één of meerdere van de volgende stellingen op het werk/school:
 • Ik werk altijd in hoog, versneld tempo
 • Ik geniet niet perse van prestaties
 • Ik vind het moeilijk om mislukkingen te accepteren
 • Ik vind het moeilijk om te bepalen wat urgent is
 • Ik heb verminderde prestaties
 • Ik kan me moeilijk concentreren
 • Ik heb het gevoel dat ik de controle kwijt raak/ben
 • Eigenlijk ben ik emotioneel uitgeput
 • Ik voel me minder verbonden met m’n werk/school
 • Ik heb een moeizame relatie met collega’s en/of werkgever, medeleerlingen, docenten
Ervaar je meerdere van de onderstaande klachten:

Vermoeidheid, pijn, slaapproblemen, piekeren, concentratieproblemen, prikkelbaarheid, emotioneel uitgeput voelen, leeg voelen, machteloos voelen, overal minder competent zijn, hartkloppingen, maagproblemen e.d., :
dan zegt je lichaam STOP, luister naar mij!

Die STOP heb ik zelf ook gehad. Ik heb ook een flinke burn-out gehad. Achteraf zo logisch dat ik deze kreeg, maar op dat moment kwam het (natuurlijk) niet goed uit. In mijn geval letterlijk: ik was op skivakantie en stond boven op de berg van een mooie gladde piste. En toen, uit het niets, zakte ik in elkaar. Ik had twee “gummibenen”, met geen mogelijkheid kon ik me meer (bij elkaar trekken) om te skiën. Thuisgekomen moest ik me ziekmelden, wat ik echt een afgang vond. (want ook ik voelde “opgeven is geen optie”). Maar het kon niet meer anders. Door de ervaringen van die periode, heb ik veel kennis ontvangen, geleerd hoe ik wél naar mezelf kon luisteren en hoe te voorkomen dat ik weer in dezelfde valkuil zou trappen. Ik heb echt opnieuw moeten leren voelen. Ik wist niet eens meer wat emoties waren, want die mochten er nooit zijn.
  

Wat is er belangrijk als je burn-out klachten hebt?
 • Tot rust komen
 • Dagindeling verbeteren
 • In het nu gaan leven, gedachten tot rust
 • Zien hoe het ontstaan is, gedrag en gevoelens gaan (h)erkennen.
Waar kan ik je mee helpen?

Je zenuwstelsel moet eerst tot rust komen. Ik ondersteun dat graag met massagetherapie. Via je lichaam kun je spanningen los gaan laten, wat echt heel helend is. Je lichaam is heel wijs; door hier aandacht aan te besteden kun je antwoorden krijgen op vragen die je hebt en emoties loslaten.
Daarnaast sta ik je graag bij het opnieuw vormgeven van je dagindeling, b.v. door het samen kijken waar je spanning van krijgt en wat je tot rust brengt. Daarin evenwicht brengen zal je helpen om je snel beter te gaan voelen.
Als je burn-out klachten hebt, voel je een grote gedrevenheid en moet je “door”. Dat mag doorbroken gaan worden.
Ook herkenbaar is een “wandelend hoofd”. Gedachten malen door je hoofd en lijken niet te kunnen stoppen. Ook niet als je naar bed gaat of even ontspant. Via een wakkere meditatie kun je veel beter in het Nu leven en je hoofd tot rust brengen.
Als laatste bied ik een ondersteunende therapie aan, om duidelijk te krijgen waarom je in deze val getrapt bent. Zodat het je niet nog een keer zal gebeuren. Maar hier beginnen we niet gelijk mee, dat is teveel. Rust en ontspanning is echt nummer 1.

Heb je burn-out klachten en wil je graag ondersteuning?

Vaak is het lastig om de eerste stappen te nemen om jezelf serieus te gaan nemen en je leven te veranderen. Erkennen dat er echt iets mag veranderen, is vaak al een grote stap.
Heel graag loop ik even met je mee. Hou ik figuurlijk je hand vast op de reis naar re-flow. Om terug te komen in je natuurlijke Flow, rust, geluk en energie. Dit is een kans om thuis te komen bij jezelf en weer van jezelf te gaan houden

Afhankelijk van je klachten en je wensen, maak ik samen met jou een programma helemaal op maat. Echt voor jou, jij gaat helemaal op nummer 1 staan, want daar is het tijd voor!

Het is heel belangrijk dat je een klik met me voelt, anders gaat het programma niet werken. Ik nodig je van harte uit voor een vrijblijvende en gratis kennismaking bij mij in de praktijk of online via Zoom.