Uitgebreide informatie

Een Reflow massage zorgt ervoor dat je weer lekker in je eigen lichaam thuis komt. Het is echt een moment voor jezelf om diep te ontspannen en stress los te laten. Ik masseer diep en traag, zodat je ook écht die rust in jezelf kunt vinden. Je kunt kiezen voor een intuïtieve massage, waarbij ik lange streken combineer met diepere grepen. Hou je ervan om nog steviger gemasseerd te worden? Dan vind ik het fijn als je dit vooraf aangeeft, zodat ik Thaise grepen kan invoegen. Als je massage afspreekt voor 30 minuten, heb je automatisch een deelmassage, waarbij je kunt kiezen voor de voorkant, achterkant of rug massage. Vanaf 60 minuten kan je hele lichaam gemasseerd worden. Je kiest zelf of je eerst de voorkant of achterkant gemasseerd wil hebben.

Praktische informatie

Het is fijn als je je sieraden thuis laat en schoon bij mij aankomt. Je beslist zelf welke kleding je uit doet. Je mag je ondergoed aanhouden, maar ook naakt op de tafel plaatsnemen, doe waar jij je fijn bij voelt. Op de helft van de massage vraag ik je om om te draaien. Delen die niet gemasseerd worden, zijn bedekt met zachte doeken. Ik masseer je met warme, natuurlijke olie. Zoals je al gelezen hebt, masseer ik graag in stilte. Dit is zoveel effectiever dan praten tijdens de massage! Aan het einde van de massage hoor je een zachte gong en dan ga ik een glas water voor ons halen. Je kunt nog even heerlijk blijven liggen, nagenieten en rustig weer bijkomen. Voldoende water drinken na een massage is heel belangrijk zodat afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Als je te weinig water drinkt, heb je o.a. kans op hoofdpijn. Om het effect van de massage te verdiepen, is het fijn als je de rest van de dag rust kan nemen.

Contra-indicaties

Ik masseer voor je ontspanning en ik ben geen vervanging voor een bezoek aan een arts. Er zijn situaties waarin ik je helaas niet mag masseren, dit noem je contra-indicaties. Bij twijfel bekijken we samen wat de (on)mogelijkheden zijn.
  • hartklachten en hartafwijkingen 
  • ernstige vaataandoeningen
  • teveel pijn en vermoeidheid
  • besmettelijke huidziektes
  • koorts
  • ontstekingen of tumoren
  • zwangerschap (eerste drie maanden)